Qui som

L’Associació de Pares i Mares de Carrasquer som una agrupació de persones sensibles a aconseguir la qualitat educativa més òptima per als nostres fills i filles.

Com a Associació volem que els pares i les mares s’impliquen en l’educació dels seus fills i filles, sobretot per mitjà de la participació democràtica i del desenvolupament de campanyes i projectes d’activitats que complementen la tasca educativa i formativa que l’equip de professores i professors realitza al Centre.

Antics i nous  membres

Una situació que es dona a l’APAMA és la convivència entre pares i mares que porten algun temps, alguns fins i tot més de 5 anys, amb altres que acaben d’incorporar-se.

 En teoria, els membres més antics tenen: més experiència, més coneixement del funcionament del centre i de les seves necessitats, més seguretat a l’hora de participar, més claredat a l’hora de definir objectius de treball i estratègies d’intervenció. Probablement, també han creat una sèrie de normes, no escrites, respecte a la dinàmica interna de la junta i a la manera de relacionar-se com a persones.

En teoria, els membres que acaben d’incorporar-se tenen: més frescor i menys prejudicis respecte a qüestions com la participació, la relació amb els mestres o la diversitat cultural, més il·lusió sobre tot si els seus fills han començat la seva escolaritat, tenen poca informació de la comunitat educativa i del funcionament del centre educatiu, més inseguretat a l’hora de prendre alguna decisió o portar la iniciativa, i pot ser, una mica de por a implicar-se amb més intensitat.

Si no hi ha gent nova que arriba cada curs, es posa en perill la mateixa continuïtat de l’APAMA. No ens podem permetre el luxe de deixar el càrrec i que no hi hagi un mínim relleu generacional. A vegades, hi ha juntes formades per 3 o 4 persones que deixen el càrrec al mateix temps i es crea una situació crítica que pot mantenir-se un curs sencer fins que no s’incorporen noves persones. Aquesta situació és perjudicial per l’escola i per la imatge de la pròpia APAMA.

Els membres antics amb l’experiència adquirida, el coneixement del centre i la seguretat a l’hora de participar han d’ajudar als nous membres a trobar el seu lloc, a que se sentin cada vegada més segurs i útils. Cadascú té el seu ritme i la seva manera d’implicar-se en el treball col·lectiu.

Hem de donar un temps d’adaptació per que la persona puga fer-se una idea més realista i completa possible de la feina que fa l’APAMA, dels seus objectius, dels seus anhels i de les seves dificultats. També és molt important que les persones que s’incorporen siguen capaços de reconèixer i valorar tota la feina feta fins aquell moment.

Vos animem a participar de forma activa en l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes de Carrasquer assistint a les Assemblees Generals que es convoquen o formant part de la seua Junta i integrant-vos en alguna de les Comissions de Treball.

Vos esperem!!I l'escola... per a quan?