dimecres, 2 de febrer del 2011

L’ESCOLA CARRASQUER COMENÇA A CAURE

COMUNICAT DE L'APAMA DEL COL·LEGI CARRASQUER DE SUECA
Fa uns dies, l’APAMA de Carrasquer envià a la Conselleria d’Educació un informe tècnic, fet per un arquitecte i un enginyer, sobre el lamentable estat en què es troba l’edifici de l’escola Carrasquer, els perills que hi comporta i la corresponent legislació incomplerta per part de l’Administració.

Ahir, dimarts 1 de febrer, una mare s’assabentà que d’un clevill de la façana de l’edifici, d’uns 5 metres de llargària, sobreeixien unes pedres de dimensions considerables i que estaven a punt de caure, des d’uns 7 metres d’altura, sobre l’entrada a les aules d’infantil. Immediatament, el director de l’escola, Josep Matoses, plantejà el problema al subdirector territorial de València, Ramón Esteban, el qual envià un tècnic a l’escola.

El tècnic de la Direcció Territorial advertí que calia fer una neteja d’urgència i proposà que l’alumnat d’infantil haguera de romandre a les aules sense poder eixir fins que els operaris de l’Ajuntament de Sueca no acabaren de retirar les pedres en qüestió.

Una volta eliminat el perill imminent, juntament amb el tècnic de l’Ajuntament de Sueca, el tècnic de la Direcció Territorial inspeccionà la resta de l’edifici i informà al director de l’escola dels següents punts:

• Que l’informe tècnic que havia encomanat l’APAMA no estava gens lluny de la realitat. És a dir: que l’edifici “està fet pols” i que hi ha perill per als seus usuaris, encara que caldria fer més proves.

• Que el tipus de talla de l’edifici és perillós. Que en altres ocasions ha vist caure la talla sencera en algunes escoles. Que informarà a la Generalitat de la conveniència de llevar la talla i posar-ne una desmuntable, ja que facilitaria la nova instal•lació elèctrica, que també és perillosa.

• Que cal revisar les cistelles de bàsquet, ja que han d’estar homologades.

• Que mirarà el projecte d’execució de les futures obres de Carrasquer, ja que vol corroborar que no hi ha prevista cap intervenció en l’edifici vell.

• Que farà un informe favorable perquè es faça la rehabilitació.

• Que l’Ajuntament de Sueca ha de demanar un conveni de col•laboració amb la Conselleria d’Educació per a anar arreglant l’edifici antic.



Ahir per la vesprada es tornà a reunir la junta de l’APAMA i s’estudià la possibilitat de contractar un advocat per denunciar l’estat d’abandó que pateix l’escola per part de la Conselleria d’Educació. Els pares i mares es preguntaven si la Conselleria estarà esperant a que a les properes pluges caiga una rajola damunt d’algun cap.

I l'escola... per a quan?