dimarts, 1 de juny del 2010

180 ALUMNES, PARES, MARES DE L’ESCOLA CARRASQUER I REGIDORS DE L’AJUNTAMENT DE SUECA ES MANIFESTEN EN LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ.

PER SEGONA VEGADA EN 10 DIES, NINGÚ IX A REBRE ELS MANIFESTANTS.

Enguany és ja la quarta concentració que organitza l’APAMA de l’escola Carrasquer de Sueca davant les portes de la Conselleria d’Educació per a tornar a exigir el dret de ser informats pels retards en la licitació de les obres. Esta vegada han calgut 3 autobusos, ja que, a banda dels pares i mares, hui també ha anat l’alumnat de l’escola.



A més de sacrificar jornades laborals per part dels pares, i hores lectives per part de l’alumnat, han hagut de resistir durant 3 hores els 37 graus de temperatura que feia este matí a l’esplanada de la Conselleria d’Educació. Fins allí també s’ha desplaçat l’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, i altres regidors del Bloc, PSOE i EU, a més del president de FAPA València (Federació de les Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de València).

Tan prompte com han arribat, cap a les 10 del matí, han desplegat les pancartes i han fet una forta xiuladissa, però ben prompte el personal de la Conselleria ha informat que la directora general de Règim Econòmic, M. J. Vargas, no hi estiguera perquè estava d’inauguració a Moncofa.

L’APAMA, la direcció de l’escola Carrasquer I l’Ajuntament de Sueca fa temps que estaven demanat una entrevista però no havien obtingut cap resposta. A més, la directora general tenia a l’agenda des de feia temps que hui hi hauria una concentració massiva (amb alumnat inclòs), i també sabia que el passat 20 de maig n’hi havia una altra. Potser per això reservà eixos dos dies per a fer inauguracions ben lluny d’allí (esta vegada, a Moncofa) però ni tan sols es prengué la molèstia de delegar en algun responsable perquè atenguera els pares i mares.

Després de saber que la directora general estava a Moncofa, els manifestants han estat a punt de marxar amb els autobusos cap allà però com que estaven a més d’una hora de camí, han desistit per por que la senyora Vargas ja no hi estiguera.

Cadascun dels pares i mares han aprofitat per a lliurar pel Registre d’Entrada de la Conselleria d’Educació un document on sol•licitaven una entrevista amb la senyora Vargas, i on es denunciava el greuge comparatiu que pateix l’escola Carrasquer per qüestions polítiques, ja que en els 3 primers mesos de l’any, de les 21 obres que havia licitat CIEGSA, 20 pertanyen a localitats regides pel Partit Popular. Així, hui s’han efectuat un total de 53 registres d’entrada on es demanava l’esperada entrevista. Els vora 150 alumnes també han demanat l’inici de les obres amb megàfons, xiulets, flautes, panderos i matraques.

L’Ajuntament de Sueca vol recolzar estes reivindicacions i està organitzant amb el director de l’escola la celebració del proper Ple de l’Ajuntament en un dels barracons del col•legi.

Per altra banda, des de l’APAMA de Carrasquer, estan a l’espera de rebre resposta del Síndic de Greuges, ja que el passat 20 de maig s’envià una queixa on denunciaven la discriminació que pateix l’escola Carrasquer, ja que el 95% de les escoles licitades pertanyen a ajuntaments governats pel PP. Així mateix, la Junta Directiva de l’APAMA tornarà a reunir-se el més prompte possible per a organitzar les properes mobilitzacions.

I l'escola... per a quan?