divendres, 18 de juny del 2010

Injustificades les protestes de l’APAMA?

Segons una notícia publicada en l’edició de la Ribera del diari Levante del dimecres passat, la secretària autonòmica d’Educació, Concha Gómez, considerava injustificades les protestes de l’APAMA de l’escola Carrasquer per a aconseguir l’inici de les obres, ja que, segons ella, les obres ja estan licitades i en estos moments s’està portant a terme el tràmit d’obertura de recepció d’ofertes d’empreses que es presenten a la licitació de les obres de Carrasquer.






L’APAMA de l’escola Carrasquer vol desmentir les declaracions de Concha Gómez, ja que l’esmentada licitació no s’ha publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea. Tampoc consta a la pàgina web de CIEGSA i tampoc s’ha notificat ni a l’alcalde de Sueca, ni al director de l’escola, ni a la presidenta de l’APAMA, malgrat que M. José Vargas es va comprometre a signar l’ordre de licitació davant dels representants de l’escola perquè n’estigueren ben informats. És més: com a conseqüència de les esmentades declaracions, dimecres passat Josep Pañella preguntà en les Corts al conseller Alejandro Font de Mora quina era la data en què s’havien licitat les obres de l’escola Carrasquer i, molt a pesar seu, Font de Mora hagué d’admetre que, malgrat que les obres de Carrasquer eren de màxima prioritat, encara no estaven licitades. A més, va afegir que no començarien “fins que no hi haja disponibilitat pressupostària”.


(Podeu vore el video al web http://www.cortsvalencianes.es/ ple en directe - Ple de Les Corts 16/06/2010. Sessió 74. Punt 8 (LSE) 01h:11':45").
També a Youtube Pregunta Pañella CEIP El Carrasquer de Sueca.wmv


Un altre despropòsit de Concha Gómez va ser l’afirmació que la Conselleria d’Educació “sí que compleix”, a l’hora que acusà els pares i mares de l’escola de desconéixer el procediment administratiu que segueixen les obres. Pel que fa a este punt, l’APAMA és conscient que han de succeir-se una sèrie de tràmits des de la licitació fins que s’adjudiquen definitivament les obres, però en el cas de Carrasquer no es té cap constància que s’haja efectuat el primer dels tràmits necessaris per a l’inici: la publicació de la licitació. I és que M. J. Vargas es va comprometre pel març que la licitació es faria per l’abril, ja que considerava les obres de màxima urgència. Però d’ençà d’aquell mes ja n’han transcorregut dos i, per tant, la Conselleria d’Educació “no compleix”.



En esta mateixa línia, l’APAMA de Carrasquer ha emprés altres mesures:


Una queixa al Síndic de Greuges (perquè la immensa majoria de les obres licitades per a escoles pertanyen a municipis governats pel PP). El Síndic ja ha acceptat a tràmit esta queixa i ha sol·licitat un informe a l’Administració.

Membres de l’APAMA assistiren al darrer Ple de l’Ajuntament de Sueca on demanaren un recolzament de tots els partits polítics i que estos intentaren concertar una entrevista amb la directora general de Règim Econòmic perquè explique les raons per les quals encara no s’han licitat les obres.


A hores d’ara s’estan demanant diferents inspeccions (de sanitat, de condicions laborals, d’hidroelèctrica, de l’estat dels barracons) amb l’objectiu de presentar les denúncies corresponents.

I l'escola... per a quan?