dimecres, 30 de juny del 2010

Llibres 2010-2011

La distribuciò de llibres será el proper divendres 3 de setembre per a tot l‘infantil i dilluns 6 i dimarts 7 per a tota la primaria.


 El horari serà de 9:00h a 13:00h i de vesprada de 17:00h a 20:00h en l’escola.


  Per a retirar els llibres caldrà presentar els rebuts de pagament 
dels llibres i la quota anual de l’Apama (25€ per familia).

El ingres s’ha de fer a la CAIXA CATALUNYA (carrer sequial) nº de compte: 2013 - 1410 - 58 - 0200239617

Al rebut bancari s’ha de fer constar el nom, cognom i curs de l’alumne.


 Recordeu que enguany tots els alumnes de primaria tenen dret a un bo-llibre per valor de 110€ per 1er i 2on,de 115€ per a tercer i quart i de 120€ per a cinquè i sisè.

   
Els beneficiaris del bo-llibre hauran d’ingressar a la Caixa Catalunya la diferencia entre l’import de l’ajuda i el cost total dels llibres.

  
Import dels llibres: 
 Relació completa de llibres de cadascun dels cursos:

divendres, 18 de juny del 2010

Injustificades les protestes de l’APAMA?

Segons una notícia publicada en l’edició de la Ribera del diari Levante del dimecres passat, la secretària autonòmica d’Educació, Concha Gómez, considerava injustificades les protestes de l’APAMA de l’escola Carrasquer per a aconseguir l’inici de les obres, ja que, segons ella, les obres ja estan licitades i en estos moments s’està portant a terme el tràmit d’obertura de recepció d’ofertes d’empreses que es presenten a la licitació de les obres de Carrasquer.






L’APAMA de l’escola Carrasquer vol desmentir les declaracions de Concha Gómez, ja que l’esmentada licitació no s’ha publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea. Tampoc consta a la pàgina web de CIEGSA i tampoc s’ha notificat ni a l’alcalde de Sueca, ni al director de l’escola, ni a la presidenta de l’APAMA, malgrat que M. José Vargas es va comprometre a signar l’ordre de licitació davant dels representants de l’escola perquè n’estigueren ben informats. És més: com a conseqüència de les esmentades declaracions, dimecres passat Josep Pañella preguntà en les Corts al conseller Alejandro Font de Mora quina era la data en què s’havien licitat les obres de l’escola Carrasquer i, molt a pesar seu, Font de Mora hagué d’admetre que, malgrat que les obres de Carrasquer eren de màxima prioritat, encara no estaven licitades. A més, va afegir que no començarien “fins que no hi haja disponibilitat pressupostària”.


(Podeu vore el video al web http://www.cortsvalencianes.es/ ple en directe - Ple de Les Corts 16/06/2010. Sessió 74. Punt 8 (LSE) 01h:11':45").
També a Youtube Pregunta Pañella CEIP El Carrasquer de Sueca.wmv


Un altre despropòsit de Concha Gómez va ser l’afirmació que la Conselleria d’Educació “sí que compleix”, a l’hora que acusà els pares i mares de l’escola de desconéixer el procediment administratiu que segueixen les obres. Pel que fa a este punt, l’APAMA és conscient que han de succeir-se una sèrie de tràmits des de la licitació fins que s’adjudiquen definitivament les obres, però en el cas de Carrasquer no es té cap constància que s’haja efectuat el primer dels tràmits necessaris per a l’inici: la publicació de la licitació. I és que M. J. Vargas es va comprometre pel març que la licitació es faria per l’abril, ja que considerava les obres de màxima urgència. Però d’ençà d’aquell mes ja n’han transcorregut dos i, per tant, la Conselleria d’Educació “no compleix”.



En esta mateixa línia, l’APAMA de Carrasquer ha emprés altres mesures:


Una queixa al Síndic de Greuges (perquè la immensa majoria de les obres licitades per a escoles pertanyen a municipis governats pel PP). El Síndic ja ha acceptat a tràmit esta queixa i ha sol·licitat un informe a l’Administració.

Membres de l’APAMA assistiren al darrer Ple de l’Ajuntament de Sueca on demanaren un recolzament de tots els partits polítics i que estos intentaren concertar una entrevista amb la directora general de Règim Econòmic perquè explique les raons per les quals encara no s’han licitat les obres.


A hores d’ara s’estan demanant diferents inspeccions (de sanitat, de condicions laborals, d’hidroelèctrica, de l’estat dels barracons) amb l’objectiu de presentar les denúncies corresponents.

dimecres, 16 de juny del 2010

I l'escola... per a quan?

Recull de premsa 16-06-2010  Levante emv



dimarts, 8 de juny del 2010

El periodista Emili Piera visita l'escola Carrasquer.


Emili Piera Incita a xavals de Carrasquer a llegir periòdics, buscant saber i no la confirmació del que es creu conèixer.

Emili Piera escriu sobre la realitat de L'escola Carrasquer de Sueca.





Informatiu del 4 de Juny de 2010 Suecatv.com Info al minut 2:00"

dimarts, 1 de juny del 2010

180 ALUMNES, PARES, MARES DE L’ESCOLA CARRASQUER I REGIDORS DE L’AJUNTAMENT DE SUECA ES MANIFESTEN EN LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ.

PER SEGONA VEGADA EN 10 DIES, NINGÚ IX A REBRE ELS MANIFESTANTS.

Enguany és ja la quarta concentració que organitza l’APAMA de l’escola Carrasquer de Sueca davant les portes de la Conselleria d’Educació per a tornar a exigir el dret de ser informats pels retards en la licitació de les obres. Esta vegada han calgut 3 autobusos, ja que, a banda dels pares i mares, hui també ha anat l’alumnat de l’escola.



A més de sacrificar jornades laborals per part dels pares, i hores lectives per part de l’alumnat, han hagut de resistir durant 3 hores els 37 graus de temperatura que feia este matí a l’esplanada de la Conselleria d’Educació. Fins allí també s’ha desplaçat l’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, i altres regidors del Bloc, PSOE i EU, a més del president de FAPA València (Federació de les Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de València).

Tan prompte com han arribat, cap a les 10 del matí, han desplegat les pancartes i han fet una forta xiuladissa, però ben prompte el personal de la Conselleria ha informat que la directora general de Règim Econòmic, M. J. Vargas, no hi estiguera perquè estava d’inauguració a Moncofa.

L’APAMA, la direcció de l’escola Carrasquer I l’Ajuntament de Sueca fa temps que estaven demanat una entrevista però no havien obtingut cap resposta. A més, la directora general tenia a l’agenda des de feia temps que hui hi hauria una concentració massiva (amb alumnat inclòs), i també sabia que el passat 20 de maig n’hi havia una altra. Potser per això reservà eixos dos dies per a fer inauguracions ben lluny d’allí (esta vegada, a Moncofa) però ni tan sols es prengué la molèstia de delegar en algun responsable perquè atenguera els pares i mares.

Després de saber que la directora general estava a Moncofa, els manifestants han estat a punt de marxar amb els autobusos cap allà però com que estaven a més d’una hora de camí, han desistit per por que la senyora Vargas ja no hi estiguera.

Cadascun dels pares i mares han aprofitat per a lliurar pel Registre d’Entrada de la Conselleria d’Educació un document on sol•licitaven una entrevista amb la senyora Vargas, i on es denunciava el greuge comparatiu que pateix l’escola Carrasquer per qüestions polítiques, ja que en els 3 primers mesos de l’any, de les 21 obres que havia licitat CIEGSA, 20 pertanyen a localitats regides pel Partit Popular. Així, hui s’han efectuat un total de 53 registres d’entrada on es demanava l’esperada entrevista. Els vora 150 alumnes també han demanat l’inici de les obres amb megàfons, xiulets, flautes, panderos i matraques.

L’Ajuntament de Sueca vol recolzar estes reivindicacions i està organitzant amb el director de l’escola la celebració del proper Ple de l’Ajuntament en un dels barracons del col•legi.

Per altra banda, des de l’APAMA de Carrasquer, estan a l’espera de rebre resposta del Síndic de Greuges, ja que el passat 20 de maig s’envià una queixa on denunciaven la discriminació que pateix l’escola Carrasquer, ja que el 95% de les escoles licitades pertanyen a ajuntaments governats pel PP. Així mateix, la Junta Directiva de l’APAMA tornarà a reunir-se el més prompte possible per a organitzar les properes mobilitzacions.

I l'escola... per a quan?