dilluns, 26 d’abril del 2010

Carrasquer 95% - Retjoles 0

Este dilluns, l’alumnat de l’escola Carrasquer de Sueca ha tornat a manifestar-se a les portes del col·legi, juntament amb els seus pares i mares. Allí han fet la segona vaga prevista per l’APAMA, que ha consistit a no entrar a l’escola de 09:00 a 09:30 hores.


Els xiquets i xiquetes han tornat a traure les pancartes que ells mateixos confeccionaren i que ja van deteriorant-se per haver estat utilitzades en reiterades voltes: en una manifestació a Sueca, en una protesta davant d’un acte del PP local, en una concentració davant de la Conselleria d’Educació, en la visita massiva a Correus per a enviar les cartes dirigides a Font de Mora, en la Trobada d’Escoles en Valencià de Manuel i en les dues últimes vagues. La Junta de l’APAMA està plantejant-se tornar a fer noves pancartes, ja que no veuen pròxim el final de les reivindicacions.

Després de fer un recompte aula per aula, s’ha constatat que l’èxit de la primera vaga s’ha repetit, ja que la majoria de les aules tenien entre 0 i 2 alumnes i, per tant, l’alumnat que va fer la primera vaga, el 95% del total, l’ha tornada a fer.

Tant el director de l’escola com la Junta de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes no s’expliquen el motiu pel qual no es liciten ja les obres, ja que tota la documentació necessària ja fa temps que està en mans de la Conselleria d’Educació i, a més, M. José Vargas (directora territorial de Règim Econòmic i Personal) va donar la seua paraula de signar l’ordre de licitació abans del 14 d’abril. Després de la reunió que mantingueren Vargas amb el director de l’escola i el vicepresident de l’APAMA, estos han telefonat diverses vegades a la secretària de Vargas però mai han tingut resposta.

A fi de no perjudicar l’alumnat, la Junta de l’APAMA s’estimaria més no haver de recórrer a una tercera vaga, ja que en esta ocasió serà durant tot el dia i afectarà moltes famílies que, per motius laborals, no poden tindre els seus fills a casa. No obstant això, la vaga del dijous 29 d’abril ja està preparant-se. Entre el dimarts i dimecres es cobrirà tota la tanca de l’escola amb cartells que anuncien la vaga i on es demanen les obres. I, pel que fa a l’alumnat en vaga, en un principi es pretenia portar-lo al pàrquing de la sala Cancela (on s’instal·laran els barracons provisionals mentre duren les obres), però l’APAMA hi ha previst greus inconvenients (condicions climatològiques adverses, absència de lavabos i de primers auxilis, etc). També s’està barallant la possibilitat que alumnes, pares i mares es concentren davant de la Conselleria d’Educació.

Per altra banda, el PP local acusava l’Ajuntament de Sueca de no haver enviat la documentació a la Conselleria d’Educació. Per desmentir eixe fet, s’han fet còpies del document, amb el número de registre d’entrada a la Conselleria d’Educació, on consta tota la informació enviada per l’Ajuntament de Sueca, i s’han penjat a les portes de l’escola.

I l'escola... per a quan?