dijous, 29 d’abril del 2010

El 99% de l’alumnat ha secundat la tercera vaga.

GRÀCIES !

La junta de l’APAMA vol donar-vos les gràcies a tots els alumnes, pares, mares, iaios i iaies per la participació en tots els actes per a reivindicar que comencen ja les obres i, sobretot, per l’esforç que va suposar la vaga del 29 d’abril, on aconseguírem un 99% de seguiment.


Les aules de l’escola Carrasquer de Sueca han quedat completament buides. Dels 416 alumnes del centre, només van anar 8. És a dir, un 98% de l’alumnat ha secundat la tercera de les vagues programades per l’APAMA de Carrasquer, que ha durat tota la jornada. Fins i tot s’ha arribat al 99% de participació per la vesprada.

El vicepresident de l’APAMA, Abdó Garcia, es va desplaçar pel matí a l’escola per assabentar-se de possibles novetats per part de la Conselleria d’Educació, però les coses continuen igual com estaven. No obstant això, aquest considera que el 98% del seguiment de la vaga és tot un èxit (que ha superat el 95% de participació de les dues vagues anteriors de mitja hora) i agraeix l’esforç que han fet totes les famílies ja que, per motius laborals, molts no poden quedar-se amb els seus fills a casa, i el nombre dels 120 alumnes que diàriament requereixen el servei del menjador n’és un indicador molt clar.



A banda del propi alumnat de Carrasquer, els alumnes de l’Escola d’Educació per a Adults (que també assisteixen a les classes a l’edifici de l’Escola Carrasquer), han volgut donar suport a la vaga no anant hui a classe el 100% dels vora 50 alumnes de l’EPA.



La junta de l’APAMA s’ha encarregat estos dies de convéncer pares i mares de la necessitat de donar suport a la vaga per a aconseguir la licitació d’unes obres que ja porten 25 anys demanant-se. Per a això, han realitzat una pancarta de 30 metres que recobreix tota la tanca exterior de l’escola i on es pot llegir: “Obres ja! Tots i totes a la vaga! Dijous 29, vaga! Podrem entre tots!”. A més, hi han penjat una dotzena de les pancartes que confeccionaren els alumnes, al·lusives a la demora de les obres. També han fet reunions informatives per a tots els pares i mares i els han repartit fulls on s’ha exposat la problemàtica.


Tant el director de l’escola, Josep Matoses, com la Junta de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes no s’expliquen el motiu pel qual no es liciten ja les obres, ja que tota la documentació necessària ja fa temps que està en mans de la Conselleria d’Educació i, a més, M. José Vargas (directora territorial de Règim Econòmic i Personal) va donar la seua paraula de signar l’ordre de licitació abans del 14 d’abril. Des del dia que tingué lloc la reunió entre la senyora Vargas i el director de l’escola i el vicepresident de l’APAMA, estos han telefonat diverses vegades a la secretària de Vargas per a sol·licitar-hi informació, però mai no han obtingut cap resposta.


La presidenta de l’APAMA, Gemma Ruano, ha manifestat que la setmana vinent es farà una assemblea extraordinària on es debatran les pròximes actuacions reivindicatives.

dimecres, 28 d’abril del 2010

VAGA 29 A



Tanca de l’escola amb cartells que anuncien la vaga i on es demanen les obres.

























dimarts, 27 d’abril del 2010

Recull de premsa post 2a vaga 26 d'abril de 2010

Informatiu Suecatv.com 26-04-10

Minut 1:10.

riberabaixa.info
L'alumnat de Carrasquer anirà a la vaga de tot un dia el pròxim dijous

e-valencia.org
2a VAGA a les ESCOLES CARRASQUER de SUECA



Levante-emv           


Las Provincias


dilluns, 26 d’abril del 2010

Carrasquer 95% - Retjoles 0

Este dilluns, l’alumnat de l’escola Carrasquer de Sueca ha tornat a manifestar-se a les portes del col·legi, juntament amb els seus pares i mares. Allí han fet la segona vaga prevista per l’APAMA, que ha consistit a no entrar a l’escola de 09:00 a 09:30 hores.


Els xiquets i xiquetes han tornat a traure les pancartes que ells mateixos confeccionaren i que ja van deteriorant-se per haver estat utilitzades en reiterades voltes: en una manifestació a Sueca, en una protesta davant d’un acte del PP local, en una concentració davant de la Conselleria d’Educació, en la visita massiva a Correus per a enviar les cartes dirigides a Font de Mora, en la Trobada d’Escoles en Valencià de Manuel i en les dues últimes vagues. La Junta de l’APAMA està plantejant-se tornar a fer noves pancartes, ja que no veuen pròxim el final de les reivindicacions.

Després de fer un recompte aula per aula, s’ha constatat que l’èxit de la primera vaga s’ha repetit, ja que la majoria de les aules tenien entre 0 i 2 alumnes i, per tant, l’alumnat que va fer la primera vaga, el 95% del total, l’ha tornada a fer.

Tant el director de l’escola com la Junta de l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes no s’expliquen el motiu pel qual no es liciten ja les obres, ja que tota la documentació necessària ja fa temps que està en mans de la Conselleria d’Educació i, a més, M. José Vargas (directora territorial de Règim Econòmic i Personal) va donar la seua paraula de signar l’ordre de licitació abans del 14 d’abril. Després de la reunió que mantingueren Vargas amb el director de l’escola i el vicepresident de l’APAMA, estos han telefonat diverses vegades a la secretària de Vargas però mai han tingut resposta.

A fi de no perjudicar l’alumnat, la Junta de l’APAMA s’estimaria més no haver de recórrer a una tercera vaga, ja que en esta ocasió serà durant tot el dia i afectarà moltes famílies que, per motius laborals, no poden tindre els seus fills a casa. No obstant això, la vaga del dijous 29 d’abril ja està preparant-se. Entre el dimarts i dimecres es cobrirà tota la tanca de l’escola amb cartells que anuncien la vaga i on es demanen les obres. I, pel que fa a l’alumnat en vaga, en un principi es pretenia portar-lo al pàrquing de la sala Cancela (on s’instal·laran els barracons provisionals mentre duren les obres), però l’APAMA hi ha previst greus inconvenients (condicions climatològiques adverses, absència de lavabos i de primers auxilis, etc). També s’està barallant la possibilitat que alumnes, pares i mares es concentren davant de la Conselleria d’Educació.

Per altra banda, el PP local acusava l’Ajuntament de Sueca de no haver enviat la documentació a la Conselleria d’Educació. Per desmentir eixe fet, s’han fet còpies del document, amb el número de registre d’entrada a la Conselleria d’Educació, on consta tota la informació enviada per l’Ajuntament de Sueca, i s’han penjat a les portes de l’escola.

Al voltant de 50000 persones van acudir ahir diumenge a les trobades d'escola en valencià.

El col·legi Carrasquer va participar amb dos tallers:


La comunitat educativa de l’escola Carrasquer aprofita totes les ocasions per a demanar les obres.


 Ahir, en la 25a Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera, celebrada a Manuel, hi posaren dos tallers. En el de l’APAMA,"La caiguda del mur", els xiquets i xiquetes havien de tombar a pilotades un parell de barracons en miniatura. I el que havia preparat el professorat de Carrasquer, "Un grafitti per els obres de Carrasquer", consistia a pintar entre totes i tots un mural enorme de l’escola.

 També aprofitaren per penjar una gran pancarta on es podia llegir: “Sr. Font de Mora: Les obres de l’escola, sense demora!”.




Molt prompte: Les fotos del taller "Un grafitti per les obres de Carrasquer".

dijous, 22 d’abril del 2010

DILLUNS, 26 D’ABRIL, 2a VAGA!

DE 9 A 9.30 MANIFESTACIÓ A LES PORTES DE L’ESCOLA

La junta de l'APAMA del Col·legi Públic Carrasquer de Sueca; reconeix l'esforç que aquestes mesures suposen per a les famílies, ja que els alumnes han d'estar a càrrec dels seus familiars fins que entren a l'escola i molts d'ells tenen obligacions laborals.


 
Recull de premsa pre y post VAGA 21 D'ABRIL.

Suecatv.com 
Obrint l'Informatiu del 21-4-2010

 
 
riberabaixa.info
El 95% de l'alumnat ha secundat la primera vaga de mitja hora del CEIP Carrasquer dimecres, 21 d'abril de 2010
 
Els escolars de Carrasquer aniran a la vaga el dimecres si no n'hi han garanties de que les obres van a licitar-se dilluns, 19 d'abril de 2010
 
 
e-valencia.org
L,ESCOLA CARRASQUER VA LA VAGA

dimecres, 21 d’abril del 2010

El 95% de l'alumnat de Carrasquer ha secundat la vaga de hui‏

Ahir la junta de l’APAMA de Carrasquer convocà tots els pares i mares a una reunió per a informar de primera mà com anaven els tràmits perquè comencen les obres a l’escola i per a explicar l’última mesura de pressió a la Conselleria d’Educació.


En eixa reunió es donà a conéixer que la directora territorial de Règim Econòmic i Personal, M. José Vargas havia incomplit la seua paraula de signar l’ordre de licitació, dins dels set dies següents a la recepció en la Conselleria d’Educació del document que acreditava la inscripció del terreny de l’escola en el Registre de la Propietat (l’alcalde de Sueca el lliurà en mà el 7 d’abril a la Conselleria). Com que ja havien passat dues setmanes sense haver-se iniciat el procés de licitació, s’explicà la forma d’organitzar les tres vagues que s’havien preparat.


La primera vaga s’ha fet este matí i ha estat secundada pel 95% de l’alumnat. La presidenta de l’APAMA, Gemma Ruano, ha manifestat que ha sigut tot un èxit, ja que els alumnes havien d’estar a càrrec dels seus familiars fins que entraren a l’escola i molts d’ells tenien obligacions laborals.

La vaga estava prevista de 09:00 a 09:30, però des d’abans de les 09:00 ja hi havia molts xiquets i familiars a les portes de l’escola desplegant vora una vintena de pancartes al·lusives a la demora de les obres de l’escola. Allí s’han manifestat tots fins a l’hora acordada.


Els pares i mares faran una segona vaga de mitja hora el proper dilluns i tornaran a manifestar-se a les portes de l’escola. I el 29 d’abril, si encara no s’ha signat l’ordre de licitació, es farà una vaga durant tot el dia. Per a eixe dia la Junta de l’APAMA està organitzant una concentració davant la Conselleria d’Educació, on tornaran a manifestar-se no sols els pares i mares sinó també els mateixos alumnes, aprofitant que estan de vaga.

dissabte, 17 d’abril del 2010

divendres, 16 d’abril del 2010

OBRES JA!!! a Youtube i L'expressió



L'Expressió

L'Expressió. Periòdic independent de participació ciutadana, Abril 2010

diumenge, 11 d’abril del 2010

L'Ajuntament ja ha enviat l'últim paper


Ens consta el fet que, fa uns dies, l'Ajuntament ja ha enviat l'últim paper que faltava a la Conselleria d'Educació per a licitar les obres del col·legi.


Comença el compte arrere. TIC, TAC, TIC, TAC...


Els alumnes de Carrasquer, també van enviar els seus, com podeu vore en l'informatiu de SuecaTelevisió.

Obrint l'Informatiu del 26-3-10 Enviament de cartes a Font de Mora.

I l'escola... per a quan?